İcerik

Mucize diyet yoktur

Kısa zamanda kilo vermenin doğru olmadığı artık herkes tarafından biliniyor. Kilo verme hususunda önemli olan sağlıklı beslenmeyi bir hayat felsefesi haline getirmek

Kısa vadeli hedefler peşinde olmayan, doğruları yapmak isteyen insanlar mucize peşinde olmazlar.

Eğer yaşamımız boyunca istediğimiz kilo ve görünümde olmak istiyorsak o zaman yaşamımız boyunca uygulayacağımız ve vazgeçmeyeceğimiz doğruları, yani 'Sağlıklı Beslenme İlkeleri'ni öğrenmemiz şarttır.

Her insanın doğduğu andan itibaren birçok faktör sonraki beslenme düzenini belirler. Bu faktörlerin en önemlilerini şöyle sıralayabiliriz :

Genetik Faktörler

Kişinin kan bulguları ile belirlenebilen organik durumu

Beslenme Alışkanlıkları 

Sosyal Yaşamı 

Tüm bu faktörler hemen her bir birey için birbirinden değişik ihtiyaçlar ve çözümler bulunmasını gerektirir.
Sözgelimi ailesinde şişmanlık kalıtsal olan bir birey için istediği kilolara inebilmek, az kilolu bir aileden gelen kişi için olduğundan çok daha zor bir iştir ve onun için değişik ve belki de daha uzun süreli bir program uygulamak gerekebilir.
Ya da iş yaşamı boyunca devamlı seyahat etmek zorunda olan bir kişi, kendisi için hazırlanmış beslenme listesinde olan enginar yemeğini o gün o saatte bulamayabilir.
Bununla beraber enginarın yerine ne yemesi gerektiğini tahmin edebilecek beslenme eğitimini almışsa başka bir gıda ile değiştirebilir.
Dolayısıyla bu konu ile ilgilenen yani sağlıklı beslenmek isteyen herkes kendisine bu faktörleri bir araya getirilmiş ve sentezi çıkarılmış hali ile, bir uzman tarafından tavsiye edilecek kendisine özgü beslenme düzenini öğrenmeli ve uygulamalıdır. Gazetelerde, dergilerde ya da kitaplarda yayınlanan ve çekici bir tanımlama ile "Mucize" oldukları bildirilen Rejim Listeleri hem yanılsama yaratmakta hem de bunları deneyip başarısız olan insanların daha fazla umutsuzluğa kapılmasına neden olmaktadır.
AYRINTILI BİLGİ İCİN http://www.taylankumeli.com ADRESİNİ ZİYARET EDİN 

0 yorum:

Copyright © 2008 - iksirler - is proudly powered by Blogger
Blogger Template