İcerik

Menapoz

Birçok kadının oldukça sıkıntı yaşadığı menopoz dönemi, doğru beslenme ve bilinçli bir yaklaşımla sorunsuz geçebilir. Önemli olan doğru yolu izlemek...

Menopoz döneminin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olmayıp tümüyle doğal bir süreç olduğu asla unutulmamalıdır. Ama beden sağlığınızı destekleyecek düzeyde hormon üretilmesi için menopoz döneminde her kadının fiziksel, duygusal, ruhsal ve durumsal açıdan çok sağlıklı olarak girmesi gerekir. Menopoz genellikle yaşamımızın orta noktasında ortaya çıktığından biraz durup düşünmek ve sağlığımızı korumak için gereken her şeyi yapıp yapmadığımızdan emin olmak için çok uygun bir zamandır.

Menopoz nedir?

Menopoz; vücutta östrojen seviyesinin azalmasına bağlı olarak, kadında aylık periyotların sonlandığı, yaşam döngüsünde görülen doğal bir süreçtir. Östrojen nedir? Östrojen, yumurtalıklardan salgılanan bir dişilik hormonudur. Kanda östrojen yoğunluğunun azalması sonucu kemiklerdeki kalsiyum kaybı hızlanmakta ve osteoporoz riskinin artmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda östrojen kalp ve damarlar için de son derece etkili bir koruma faktörü içermektedir.

Menopozun belirtileri nelerdir?

* Östrojenler toplam kolesterolü düşürerek kan yağlarını olumlu etkiler ve HDL/LDL dengesini ayarlar.

* Östrojenler vücudun 'radikal avcısı'dır. Vücutta serbest radikallere karşı andioksidanlara benzer bir etki mekanizmasına sahiptirler.

* Östrojenlerin doğrudan doğruya damar genişletme etkisi vardır. Böylelikle damar içinde kan akışı iyileşir ve tek tek organların daha iyi kanlanması sağlanır.

Dolayısıyla menopoz dönemi ve sonrasında, östrojen eksikliğine bağlı olarak kadınların özellikle kalp hastalıkları ve osteoporoza karşı hassasiyeti artmaktadır. İlk belirti adet kesilmesi...

- Bir kadının menopoza girdiğinin ilk belirtisi adetlerin kesilmesidir.

- Ateş basması,

- Terleme, sinirlilik,

- Uykusuzluk,

- Cinsel isteksizlik,

- Vajinada kuruluk, idrar kaçırma,

- Düzensiz kanamalar menopozu düşündüren bulgulardır.

Daha ayrıntılı bilgiler icin Taylan KÜMELİNİN web sitesini ziyaret edin http://www.taylankumeli.com

0 yorum:

Copyright © 2008 - iksirler - is proudly powered by Blogger
Blogger Template