İcerik

Cocukların abur cubur yemesi nasıl önlenir

Çocukların sağlıklı yetişmeleri ve ömür boyu sağlıklı bir birey olmalarını sağlamak için beslenmelerine çok dikkat etmelisiniz.

Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız. Daha onlara hamile kalındığı andan itibaren tüm ebeveynler olarak üzerimizde büyük bir sorumluluk duygusu oluşmaya başlar. Onların daha kaliteli bir hayat yaşamaları için elimizden gelen herşeyi yapmak için çabalarız. Sağlıklı olarak yetişmeleri ve ömür boyu sağlıklı bireyler olarak hayatlarını sürdürmeleri için ise yeterli ve dengeli bir beslenme düzenlerinin olması ve bu alışkanlıkların daha bebeklikten başlayarak kazandırılmasının önemi büyük.

YANLIŞ BESLENME STRATEJİLERİ

Büyük bir hızla ve maalesef genellikle bilinçsiz bir çizgide büyüyen gıda sektörü, medyanın yanlış yönlendirmeleri, okullardaki yanlış beslenme stratejileri vb. çocuklarımızı tehdit ediyor. Buna, hareketsiz günlük yaşam da eklenince obez çocuk oranı giderek artıyor. Sağlıksız beslenme ise onların ileride oluşabilecek obezite, diyabet, kalp hastalıkları, metabolik sendrom gibi kronik rahatsızlıklara yakalanmalarına olanak veriyor. Bunda genetik faktörler kadar ailenin beslenme ve yaşam tarzının da önemli rolü vardır. Çocuklarımız henüz küçükken ve kontrol henüz bizim elimizdeyken ileride oluşabilecek riskleri minimuma indirme adına dengeli beslenme alışkanlıklarının oturtulması için elimizden geleni yapmalıyız.

Fastfood restorantların ve gıda şirketlerinin çocukların dikkatlerini çekmek için hiç durmadan ürettikleri çizgi film karakterleri ve oyuncaklar arasında çocukların doğru tercihler yapması zaten beklenemez. Medya çocukların en temel bilgi edinme kaynaklarındandır. Doğruyanlış bilgi bombardımanına tutulduğumuz günümüzde iyi ile kötüyü ayırt edecek bir bilgi birikimine ihtiyaç duyarız. Bunun için muhakeme yetisi tam gelişmemiş çocuklar tehdit altında olabilir, yanlış alışkanlıklar edinebilir. Çünkü onlar hangi besinlerin onlar için uygun ve hangilerinin uygun olmadığını bilemeyeceklerinden tercihleri hoşlarına giden karakterler veya oyuncaklara göre olacaktır. Reklamlar, televizyon şovları, filmler, kutlamalar, spor programları vb. programların çocukların besin seçimleri üzerinde büyük etkisi olabilmektedir. Bu yüzden çocukların yaş grubuna yönelik programları izlemeleri gerekmektedir, İşte bu nedenlerle oldukça kararlı olmalı ve bu gibi durumlarda çocukların bitmek bilmeyen isteklerine karşı koymayı -onların iyiliği için yaptığımızı aklımızdan çıkarmadan-başarabilmeliyiz.

AYRINTILI BİLGİ İCİN http://www.taylankumeli.com ADRESİNİ ZİYARET EDİN 

0 yorum:

Copyright © 2008 - iksirler - is proudly powered by Blogger
Blogger Template